Kom igen Aftonbladet

Jag vet inte riktigt var jag ska börja med det här problemet, för det är konstigt på många sätt. Nu är det tydligen såhär att Aftonbladet nätupplaga skrivit en artikel (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15096861.ab) om Stina, 28 bast, som skulle åka berg-och-dalbana på Liseberg. Stina är rätt så överviktig och på grund av det blev hon nekad att åka Balder och senare också slänggungorna. Det här leddde till att Stina vackert fick stå och titta på medan de andra kunde åka alla attraktioner. Det är klart att Stina blir ledsen över det inträffade och känner sig illa till mods, men det är nu det konstiga börjar. Som en följd av det inträffade så väljer Stina att, enligt artikeln, kräva tillbaka pengarna för det åkband hon köpt. Med vilken rätt vill hon då ha pengarna tillbaka? Troligen då hon inte har kunnat utnyttja sitt åkband fullt ut. En reklamation hade ju varit helt på sin plats om det hade varit Lisebergs fel att hon inte kunde åka attraktionerna, men jag har väldigt svårt att tro att man kan lasta dem för Stinas övervikt, i synnerhet eftersom (jag antar att) Stina själv i allra största mån ansvarar för sin egen kosthållning.

Vidare, i ytterligare en artikel på aftonbladets nätupplaga (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15102791.ab), har den utmärkta journalisten Ida Gustafsson och Överviktigas Riksförbunds ordförande Christina Fleetwood turats om att säga mindre smarta saker. Gustafsson har dragit den briljanta slutsatsen att det är jobbigt att gå på bio och att åka berg-och-dalbana om man är för stor för stolen medan Fleetwood avslutar med att säga att allt ska vara tillgängligt för alla. Säger man så tycker jag att man får vara konsekvent och bygga attraktioner utan G-krafter så att även personer som lider av benskörhet kan åka. Glöm inte att den då inte heller kan gå på ström, eftersom el-allergiker också gärna åker karusell!

Man får se det som en väckarklocka för sig själv som överviktig snarare än en väckarklocka som för resten av samhället rättfärdigar övervikt när man inte får ner spärren över buken.

Kommentarer
Postat av: Tommie

Word!

2012-07-12 @ 16:20:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0